Justyna

Gotowanie to moja pasja
  • FIT
  • Śniadanie
  • Obiad
  • Przekąski
  • Desery i napoje
  • Okolicznościowe
  • Twoje ulubione przepisy
  • Kontakt
Loading

Szybkie placuszki na jogurcie

4.8 / 5 ( 750 ocen )
118.98k
55
492
Drukuj
Placuszki na jogurcie są delikatne, lekko słodkie i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • 2 łyżki gęstego jogurtu
  • 3 łyżki mąki
  • łyżka cukru pudru + opcjonalnie łyżeczkę do oprószenia usmażonych już placków
  • 1 jajko
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na placuszki, mieszamy ze sobą w misce.
  2. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła, lub oleju, nakładamy po łyżce ciasta i smażymy na bardzo małym ogniu z obu stron, aż się zarumienią.
  3. Usmażone, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem.

Udostępnij przepis

Facebook Pinterest Twitter

Sprawdź te przepisy

Szybkie placuszki na jogurcie

Szybkie placuszki na jogurcie to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Desery i napoje znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Szybkie placuszki na jogurcie zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.



55 komentarzy

  1. Anonim

    5 miesięcy temu

    Pycha niebo!!!!!!!

    Opowiedz
  2. Ola

    6 miesięcy temu

    niebo w gębie! ? takie puszyste i delikatne ? dziękuje za super przepis!

    Opowiedz
  3. Marysia

    6 miesięcy temu

    Na ile porcji jest podany przepis?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      6 miesięcy temu

      Marysia, z przepisu wychodzi tylko około 6 placków ?
      Jest to przepis na 1 osobę ?

      Opowiedz
    • Diana

      4 minuty temu

      Po co tłuszcz? Pięknie się smażą na suchej patelni 😉 to że mało wychodzi dla mnie na plus bo tylko synkowi robię 😁

      Opowiedz
  4. Karolina

    11 miesięcy temu

    A musi być jogurt ? Bo ja akurat nie mam . Mam tylko śmietanę

    Opowiedz
    • Niepieprz

      11 miesięcy temu

      Karolina, może być śmietana 🙂

      Opowiedz
  5. Mami

    1 rok temu

    Zrobilam dzisiaj z borowkami dla synka. przepyszne i takie fajne lekkie,puszyste

    Opowiedz
  6. Grazyna

    2 lata temu

    Super placuszki,często je robię. Ten przepis odpowiada mi.

    Opowiedz
  7. Janusz

    2 lata temu

    Bardzo fajne placuszki, moje dzieci chętnie takie zjadają

    Opowiedz
  8. Podnośnik samochodowy automat

    2 lata temu

    Są pyszne

    Opowiedz
  9. Kasia

    3 lata temu

    Placuszki wyszły przepyszne! Bardzo lekkie i puszyste ? ja dodałam jeszcze troszkę cynamonu ?

    Opowiedz
  10. Gonia

    3 lata temu

    Właśnie się smażą?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      3 lata temu

      Gonia ??? ale pięknie wyglądają !!
      Narobiłaś mi smaka i czuję, że skończy się to zaraz przy patelni ?
      Ależ cudowne ??

      Opowiedz
  11. Anna

    3 lata temu

    Czy zamiast jogurtu może być gęsta śmietana?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      3 lata temu

      Anna, jak najbardziej 🙂

      Opowiedz
  12. Grażynka

    3 lata temu

    Jaki jogurt? Naturalny? :))

    Opowiedz
    • Niepieprz

      3 lata temu

      Tak, naturalny :*

      Opowiedz
  13. Anonim

    3 lata temu

    Właśnie zrobiłam z dwóch porcjii.Pyyycha.Dodałam suszonej żurawiny

    Opowiedz
    • Niepieprz

      3 lata temu

      Fantastycznie :*
      Bardzo się cieszę 🙂

      Opowiedz
      • Zosia

        8 miesięcy temu

        Zrobiłam ze skyrem, wyszły pyszniutkie?

        Opowiedz
  14. Anonim

    3 lata temu

    Super przed chwilą zrobiłam…po lalam że zmiksowanym bananem i truskawka super. Tyłka zwykłą mąkę zastąpiłam pelno ziarnista trochę bardziej fit 🙂

    Opowiedz
    • Niepieprz

      3 lata temu

      Super 🙂
      Bardzo się cieszę, że placuszki smakowały 🙂
      Pozdrawiam :*

      Opowiedz
  15. Joanna

    3 lata temu

    A gryczane też wyjdą? Mąka kokosowa też da radę?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      3 lata temu

      Joanna, myślę, że z mąką kokosową będą pyszne 🙂

      Opowiedz
  16. Kaśka

    3 lata temu

    Zrobiłam potrójną porcję ledwo co mogłam spróbować.polecam

    Opowiedz
  17. Monika

    3 lata temu

    Placki same w sobie smaczne, jednak w wersji składniki x2 o wiele lepsze , bo można zrobić grubsze 🙂 wyszło mi 8

    Opowiedz
  18. Sylwia

    3 lata temu

    Rewelacyjne. Puszyste rozplywaja się w ustach.

    Opowiedz
  19. Anonim

    3 lata temu

    Z takiego przepisu ile wychodzi placuszków ?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      3 lata temu

      Tak jak napisałam, z przepisu wychodzi tylko około 6 placków 🙂
      Jest to przepis na 1 osobę 🙂

      Opowiedz
  20. Krystyna

    4 lata temu

    Są pyszne. Ja dodałam starte jabłko, zmieniły smak na trochę kwaskowaty i też są wspaniałe. Polecam

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Krystyna, super pomysł z dodatkiem startego jabłka 🙂
      Bardzo się cieszę, że placuszki się sprawdziły 😉

      Opowiedz
  21. Magda

    4 lata temu

    Pyszne, delikatne placuszki ?.
    Super przepis! Dziękuje za szybkie śniadanko ???

    Opowiedz
  22. Anonim

    4 lata temu

    A gdzie jabłka?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Zapewne w sklepie Anonimie, tam gdzie ich miejsce 😀

      Opowiedz
  23. Anonim

    4 lata temu

    Jestem zaskoczona, są pyszne!!! 🙂

    Opowiedz
  24. Andzia

    4 lata temu

    Bez cytryny mogą byc?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Andzia, pewnie że mogą być bez cytryny 🙂

      Opowiedz
  25. Annia

    4 lata temu

    Witam moje tez wyszly surowe w srodku ,musialam je mocno podpiec zeby byly dobre,i pija duzo oleju

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Annia, być może smażyłaś je na zbyt dużym ogniu? Prawdopodobieństwo usmażenia tych akurat placków ” na surowo ” jest takie jak przy smażeniu naleśników – niemożliwe 🙂
      Znalazłam zdjęcie placków od środka, tak właśnie powinny wyglądać – puszyste 🙂

      Opowiedz
  26. Patrycja

    4 lata temu

    Super! 🙂

    Opowiedz
  27. Iga

    4 lata temu

    te placuszki wyglądają pysznie! w te gorące dni nie bardzo chce mi sie jeść mięso, dlatego taki obiad w stylu baru mlecznego jest jak najbardziej na plus 🙂

    Opowiedz
  28. Paulina

    4 lata temu

    A jakie one mają być w środku ?mokre bo takie mi wyszły?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Paulina, w środku są puszyste i lekkie. Nie bardzo rozumiem, co znaczy że wyszły mokre 🙂

      Opowiedz
  29. Angelika

    4 lata temu

    Placki są BOSKIE 🙂 Nie za słodkie, lekkie i można je podać na milion sposobów 🙂 Polecam gorąco <3

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Angelika, wyszły Ci wspaniale 🙂 Cieszę się, że smakowały 😉 Pozdrawiam

      Opowiedz
  30. Ola

    4 lata temu

    Ja zrobiłam te placuszki i zjadłam z dodatkiem musu ze świeżych truskawek-pychota;)

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Ola, wspaniale 🙂

      Opowiedz
  31. Janina

    4 lata temu

    Czy do ciasta dodac cukier puder ,czy tylko posypac po wierzchu ?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Janina, cukier puder dodajemy do ciasta z resztą składników 🙂
      Pozdrawiam!

      Opowiedz
  32. Dominika

    4 lata temu

    Jaki jogurt? Homogenizowany bądź np Danio?

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Dominika, jogurt każdy byle gęsty 🙂 Może być to Danio, homogenizowany, zwykły naturalny. Ja użyłam waniliowego ” Piątuś ” bo akurat miałam, a one są typu greckiego, więc dość gęste.
      Pozdrawiam!

      Opowiedz
  33. Joanna

    4 lata temu

    Zrobiłam i są bardzo dobre i puszyste. Dzięki

    Opowiedz
    • Niepieprz

      4 lata temu

      Joanna, bardzo się cieszę, że placuszki smakowały 🙂

      Opowiedz
  34. Monica

    4 lata temu

    Jogurtowe, bardzo fajne!

    Opowiedz

Na co masz ochotę?

Jabłka
Szpinak
Ziemniaki
Banany
Truskawki
Pieczarki
Ryby
Dynia
Orzechy
Buraki
Borówki

TRYB NOCNY


ROZMIAR CZCIONKI