Szaszłyki z piekarnika

5
Ocena
Czas przygotowania
Justyna

Dziś chciałabym podzielić się z Wami moim pomysłem na szybki obiad w domu, choć nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować go na świeżym powietrzu.
Jeśli jednak pogoda nie dopisuje, a macie ochotę na fajny i smaczny obiad, polecam przygotowanie szaszłyków z piekarnika :). Dodatki według uznania, tak na prawdę możecie na patyczki nadziać, co tylko lubicie.

– Justyna

Składniki:

  • filety z piersi kurczaka

  • cukinia

  • pieczarki

  • cebula ( opcjonalnie )

  • sól, pieprz

  • po łyżeczce czerwonej papryki wędzonej i ziół prowansalskich

  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

  • Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem.

  • Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki na połówki.

  • Na patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia i mięso-pieczarki. Szaszłyki z cukinią obsypujemy ziołami prowansalskimi, a szaszłyki z pieczarkami przyprawiamy papryką wędzoną. Wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika, skrapiamy oliwą, pieczemy 30 minut.

2 komentarze
  1. Witam zrobiłem ale bez ziół prowansalskich tylko kurczak,kiełbasa i cała reszta. Smak wspaniały

    5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.