Szaszłyki z piekarnika

Czas przygotowania:

5
Dziś chciałabym podzielić się z Wami moim pomysłem na szybki obiad w domu, choć nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować go na świeżym powietrzu. Jeśli jednak pogoda nie dopisuje, a macie ochotę na fajny i smaczny obiad, polecam przygotowanie szaszłyków z piekarnika :). Dodatki według uznania, tak na prawdę możecie na patyczki nadziać, co tylko lubicie.

Składniki na szaszłyki:

  • filety z piersi kurczaka
  • cukinia
  • pieczarki
  • cebula ( opcjonalnie )
  • sól, pieprz
  • po łyżeczce czerwonej papryki wędzonej i ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie szaszłyków:

  1. Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki na połówki.
  3. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia i mięso-pieczarki. Szaszłyki z cukinią obsypujemy ziołami prowansalskimi, a szaszłyki z pieczarkami przyprawiamy papryką wędzoną. Wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika, skrapiamy oliwą, pieczemy 30 minut.
Podobne przepisy

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:

Dora

Mega

5
Autor:
dziękujemy