Surówka z białej kapusty
Oceń ten przepis

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty - idealna do obiadu :) Wersji tej surówki jest mnóstwo, polecam Wam wypróbować i tę dzisiejszą.

Składniki:

  • pół główki kapusty białej
  • 1 jabłko
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanego koperku
  • 3 łyżki śmietany
  • pół łyżeczki musztardy
  • Przygotowanie:

    1. Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy by zmiękła. Ugniatamy drewnianą pałką, by była jeszcze bardziej miękka.
      • Dodajemy do kapusty starte na dużych oczkach jabłko ze skórką, koperek, oraz śmietanę z musztardą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy dokładnie do połączenia się wszystkich składników. Smacznego !
    Tagi:

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Moja strona używa ciasteczek.