Spring Rolls z sałaty
Oceń ten przepis

Spring Rolls z sałaty

Warzywne, zdrowe, lekkie i bardzo chrupiące spring rolls'y. Ich zaletą jest fakt, że są w całości zrobione z warzyw ( ser i wędlinę można pominąć ), więc sprawdzą się i na kolację, na śniadanie, a na pewno zachwycą jako przekąska na imprezie. Można podać je z ulubionym sosem, np. czosnkowym i będziecie zachwyceni :) Cały sekret tej fantastycznej przekąski, tkwi w świeżych warzywach, wszystkie muszą być świeże i jędrne. Smacznego Kochani !

Składniki:

  • liście sałaty ( w zależności na ile osób )
  • papryka czerwona i żółta
  • świeży zielony ogórek
  • plaster sera żółtego i ulubionej wędliny ( tyle ile liści sałaty )
  • szczypior ( do podwiązania, ale można zastąpić wykałaczkami i spiąć zawinięte rollsy )

Przygotowanie:

  1. Liście sałaty myjemy i osuszamy lekko.
  2. Warzywa kroimy w słupki.
  3. Na liściach układamy kolejno: wędlina, plaster sera i warzywa ( mniej więcej po 4-6 słupków z każdego ).
  4. Zawijamy jak gołąbki i przewiązujemy szczypiorem, lub spinamy ozdobnymi wykałaczkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 komentarze

  1. głodny alergik

    24 czerwca 2014 at 14:32

    Genialny pomysł, muszę też zrobić 🙂

    Odpowiedz
  2. Rafał

    19 maja 2014 at 09:49

    Fajny pomysł. A jakiś sos do tego polecasz?

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.