Sos tatarski

4.8/5 - (251 ocen)
Sos tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek.

Składniki:

  • szklanka majonezu
  • pół szklanki śmietany 18%
  • pół szklanki grzybków marynowanych
  • pół szklanki ogórków konserwowych
  • pół większej cebuli
  • spora garść świeżego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Grzybki, cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Szczypior siekamy.
  2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. Sos odstawiamy do lodówki na noc, do przegryzienia.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Sałatka grecka
Fit majonez
Sos tatarski
Sałatka jarzynowa
Sałatka Gyros
Domowe nachos – przepis jak zrobić
Chipsy ziemniaczane – przepis
Ciasto 3 bit

Sos tatarski

Sos tatarski to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Sylwester znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Sos tatarski zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



2 komentarze

  1. tomek

    4 lata temu

    pycha. dziękuję ?

  2. Magda

    7 lat temu

    Przepis idealny!!