Sos tatarski

5
Ocena
10 minut
Czas przygotowania
Justyna

Sos tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki.
Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek.

– Justyna

Składniki:

  • szklanka majonezu

  • pół szklanki śmietany 18%

  • pół szklanki grzybków marynowanych

  • pół szklanki ogórków konserwowych

  • pół większej cebuli

  • spora garść świeżego szczypiorku

  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Grzybki, cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Szczypior siekamy.

  • Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  • Sos odstawiamy do lodówki na noc, do przegryzienia.

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *