Śledź smażony w cieście

4.4/5 - (53 oceny)
Świeże śledzie smażone w cieście.

Składniki:

  • świeże filety śledziowe(u mnie 6)
  • 6 łyżek mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 jajka
  • łyżeczka otartej skórki cytrynowej
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • po pół łyżeczki soli i papryki czerwonej

Przygotowanie:

  1. Śledzie myjemy i osuszamy. Z reszty składników w misce robimy gęste ciasto.
  2. Płaty śledziowe maczamy w cieście, smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Fit majonez
Sałatka jarzynowa
Kruche ciasteczka cynamonowe
Kruche rogaliki z powidłami śliwkowymi
Kruche ciasteczka migdałowe
Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym
Pierogi ruskie – przepis

Śledź smażony w cieście

Śledź smażony w cieście to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Boże Narodzenie znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Śledź smażony w cieście zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy