Śledź smażony w cieście

Świeże śledzie smażone w cieście.

Składniki:

  • świeże filety śledziowe(u mnie 6)
  • 6 łyżek mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 jajka
  • łyżeczka otartej skórki cytrynowej
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • po pół łyżeczki soli i papryki czerwonej

Przygotowanie:

  1. Śledzie myjemy i osuszamy. Z reszty składników w misce robimy gęste ciasto.
  2. Płaty śledziowe maczamy w cieście, smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Śledź smażony w cieście

Dodaj komentarz

BRAK KOMENTARZY

Śledź smażony w cieście

Śledź smażony w cieście to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Boże Narodzenie znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Śledź smażony w cieście zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.