Śledź smażony w cieście
Oceń ten przepis

Śledź smażony w cieście

Świeże śledzie smażone w cieście.

Składniki:

  • świeże filety śledziowe(u mnie 6)
  • 6 łyżek mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 jajka
  • łyżeczka otartej skórki cytrynowej
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • po pół łyżeczki soli i papryki czerwonej

Przygotowanie:

  1. Śledzie myjemy i osuszamy. Z reszty składników w misce robimy gęste ciasto.
  2. Płaty śledziowe maczamy w cieście, smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Moja strona używa ciasteczek.