Śledź smażony w cieście

BRAK
Ocena
15 minut
Czas przygotowania
Justyna

Świeże śledzie smażone w cieście.

– Justyna

Składniki:

  • świeże filety śledziowe(u mnie 6)

  • 6 łyżek mąki

  • 2 łyżki śmietany

  • 2 jajka

  • łyżeczka otartej skórki cytrynowej

  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

  • po pół łyżeczki soli i papryki czerwonej

Przygotowanie:

  • Śledzie myjemy i osuszamy. Z reszty składników w misce robimy gęste ciasto.

  • Płaty śledziowe maczamy w cieście, smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Brak komentarzy, bądź pierwszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.