Sałatka ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami

BRAK
Ocena
10 minut
Czas przygotowania
Justyna

Szybka, zdrowa i lekka sałatka na szpinaku z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi, wzbogacona lekko suszonymi pomidorami i świeżymi owocami borówki.

– Justyna

Składniki:

  • 75g młodych liści szpinaku

  • 75g mini mozzarelli

  • 4 pomidorki koktajlowe

  • garść świeżych owoców borówki

  • łyżka oleju z suszonych pomidorów

  • 2 kawałki suszonych pomidorów z oleju

  • świeżo mielone sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Umyte i osuszone liście szpinaku przekładamy do miski, obtaczamy w oleju z suszonych pomidorów, wykładamy na talerz.

  • Na szpinaku układamy mozzarellę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojone w paseczki suszone pomidory z oleju, oraz świeże owoce borówki.

  • Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą.

Szpinak z powodzeniem zamienić można na sałatę, rukolę, roszponkę, lub inną, ulubioną zieleninkę.
Brak komentarzy, bądź pierwszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *