Sałatka z kaszą jaglaną

BRAK
Ocena
30 minut
Czas przygotowania
Justyna

Dzisiaj coś w wersji fit, bez soli, bez tłuszczu i innych zbędnych dodatków. Same wartościowe i zdrowe składniki
Sama nie mogę wyjść z podziwu, że z mojej kuchni, spod moich rąk, wyszło danie, w którym nie ma chociażby kawałka kurczaka
Sałatka jest pyszna, bardzo lekka, w sam raz do zabrania ze sobą w drogę, np. na wycieczkę, do pracy, czy do szkoły.
Idealna dla osób będących na diecie

– Justyna

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej

  • 3 gaście roszponki/szpinaku/sałaty

  • kilka rzodkiewek

  • kilka pomidorków koktajlowych

  • pół małej cebuli czerwonej

  • odrobina twarogu na wierzch

Przygotowanie:

  • Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie to samo robimy wrzątkiem. W garnku zagotowujemy niecałe 2,5 szklanki wody z łyżeczką soli i łyżką oliwy, wsypujemy kaszę i gotujemy pod przykryciem 15 minut. Nie mieszamy w trakcie gotowania!

  • Sałatę przekładamy do miski, rzodkiewki kroimy w półplasterki, pomidorki przekrawamy na połówki, cebulę siekamy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy z ugotowaną wcześniej kaszą, mieszamy dokładnie, by całość się połączyła, na wierzch rozkruszamy odrobinę twarogu i nasza sałatka gotowa :).

Brak komentarzy, bądź pierwszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *