Różowe jajka

5/5 - (50 ocen)
Różowe jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko piękny wygląd, ale i smak. Ich przygotowanie nie wymaga on nas szczególnej pracy, a efekt końcowy na prawdę wart jest zrobienia takiej wersji jajek wielkanocnych.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 300ml koncentratu barszczu czerwonego
  • 3 ząbki czosnku ( opcjonalnie )

Przygotowanie:

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
  2. Do miseczki, lub słoika wlewamy koncentrat, dodajemy obrany i pokrojony w plasterki czosnek.
  3. Wkładamy przestudzone jajka, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy do lodówki na 10 godzin.
  4. Po tym czasie wyciągamy, osuszamy i przekrawamy jaja na połówki. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Sałatka grecka
Fit majonez
Placuszki z kaszy manny
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Jogurt naturalny z gruszką i prażonymi płatkami owsianymi

Różowe jajka

Różowe jajka to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Różowe jajka zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



1 Comment

  1. Jaglusia

    7 lat temu

    Cudowny sposób! Takie jajka ożywią nie jedno danie. 🙂
    link usunięty przez moderatora