Różowe jajka
Czas przygotowania: 15 minut

5
Różowe jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko piękny wygląd, ale i smak. Ich przygotowanie nie wymaga on nas szczególnej pracy, a efekt końcowy na prawdę wart jest zrobienia takiej wersji jajek wielkanocnych.

Składniki na jajka:

  • 4 jajka
  • 300ml koncentratu barszczu czerwonego
  • 3 ząbki czosnku ( opcjonalnie )

Przygotowanie jajek:

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
  2. Do miseczki, lub słoika wlewamy koncentrat, dodajemy obrany i pokrojony w plasterki czosnek.
  3. Wkładamy przestudzone jajka, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy do lodówki na 10 godzin. Po tym czasie wyciągamy, osuszamy i przekrawamy jaja na połówki. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

1 komentarz
Sos tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno
Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie
Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu. Tym razem połączenie zdrowia, słodyczy i lekkiej pikanterii.
Babka wielkanocna - przepis Bardzo delikatna, puszysta, idealnie wilgotna i lekko cytrynowa. Pomijając cytrynę w
Prawdziwy, domowy zakwas na żur, przygotowany z własnoręcznie zmielonej mąki owsianej. Nie ma piękniejszego uczucia
Puszysta i delikatna rolada z jabłkami. Od momentu zaczęcia jej przygotowywania, zjecie ją już za
Autor:
różowe jajka wielkanocne, różowe jajka na wielkanoc
dziękujemy