Różowe jajka

jajka-wielkanocne-przepis
Czas przygotowania: 15 minut

Różowe jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko piękny wygląd, ale i smak. Ich przygotowanie nie wymaga on nas szczególnej pracy, a efekt końcowy na prawdę wart jest zrobienia takiej wersji jajek wielkanocnych.

Składniki na jajka:

  • 4 jajka
  • 300ml koncentratu barszczu czerwonego
  • 3 ząbki czosnku ( opcjonalnie )

Przygotowanie jajek:

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
  2. Do miseczki, lub słoika wlewamy koncentrat, dodajemy obrany i pokrojony w plasterki czosnek.
  3. Wkładamy przestudzone jajka, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy do lodówki na 10 godzin. Po tym czasie wyciągamy, osuszamy i przekrawamy jaja na połówki. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Podobne przepisy

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:

Cudowny sposób! Takie jajka ożywią nie jedno danie.
link usunięty przez moderatora

5
Autor:
różowe jajka wielkanocne, różowe jajka na wielkanoc
dziękujemy