Mini pączki
Oceń ten przepis

Mini pączki

Przepis na pączki w wersji mini. Delikatne, miękkie, idealne dla najmłodszych, choć zyskały też swoje grono fanów wśród dorosłych. Ich mini rozmiary sprawiają, że świetnie sprawdzają się na wynos, do pracy, czy szkoły. Zdecydowanie lepsza wersja, tradycyjnych pączków.

Składniki:

  • 270 g mąki
  • 200 g białego sera
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki zagniatamy razem w misce.
  2. Urywamy po kawałeczku, tworząc kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy na rozgrzany głęboki olej ( u mnie 170 st. )
  3. Podczas smażenia obracamy kilka razy nasze pączki, a gdy nabiorą złotego koloru, wyciągamy i układamy na ręczniku papierowym.
  4. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 komentarze

  1. h

    19 lutego 2017 at 15:43

    bardzo szybkie i dobre

    Odpowiedz
  2. Andrzej

    2 lipca 2016 at 09:23

    Takie mini pączki to rewelacja 🙂

    Odpowiedz
  3. Marta

    3 stycznia 2014 at 18:17

    Człowiek na diecie a tutaj takie pyszności !
    🙂

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.