Pierogi drożdżowe ze szpinakiem
Oceń ten przepis

Pierogi drożdżowe ze szpinakiem

Składniki:

  • Ciasto:
  • 500g mąki
  • szklanka ciepłego mleka
  • 1/4 kostki drożdży
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • 2 żółtka
  • 1 jajko
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka mleka ( do posmarowania gotowych pierogów )
  • Farsz:
  • 2 opakowania szpinaku mrożonego
  • 2 kostki sera białego półtłustego ( po 200g )
  • 1 duża cebula
  • łyżka masła
  • sól, pieprz, maggi
  • ząbek czosnku

Przygotowanie:

  1. Farsz:
  2. Szpinak rozmrażamy na patelni, na łyżce masła. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę i zeszkloną cebulkę, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi. Studzimy.
  4. Gdy szpinak wystygnie, mieszamy go z serem białym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 Comment

  1. judik

    3 stycznia 2014 at 16:12

    PYSZNE! Takich jeszcze nie robiłam 🙂

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.