W misce mieszamy ze sobą wszystkie podane składniki ( poza golonkami ).
Powstałą marynatą nacieramy mięsa i wkładamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia golonki razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy pół szklanki wody i wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika.
Pieczemy przez 1,5 godziny ( godzinę pod przykryciem, resztę czasu bez przykrycia, by miały szansę się przypiec ).
Udostępnij przepis
Sprawdź te przepisy
Smakowało? Napisz
7 komentarzy
Łukasz
3 lata temu
Pysznie wyszło, talarki i surówka do tego i obiad jeden z lepszych. Idealny w swej prostocie. Bardzo, bardzo dziękuję:)
Łukasz
3 lata temuPysznie wyszło, talarki i surówka do tego i obiad jeden z lepszych. Idealny w swej prostocie. Bardzo, bardzo dziękuję:)
MAREK
3 lata temuPrzepis spoko, ale nie ma temperatury pieczenia dla tych goloneczek…
Patrycja
3 lata temuPisze 160 stopni?
Anonim
2 lata temuJest 160 stopni
Anka
3 lata temuPycha, dzieciaki w siódmym niebie.
Piotr
7 lat temuPrzepis prosty ,indyk smakuje wspaniale,upieklem piec golonek po jednej dla moich gości ,z białym bułgarskim winem pieczonymi ziemniakami ,uczta udana .dziekuje
Niepieprz
7 lat temuSuper Piotr, bardzo się cieszę, że uczta udana 🙂