Parówki w cieście francuskim

parówki-w-cieście-francuskim-przepis
Czas przygotowania: 30 minut

Dzisiejsze parówki w cieście francuskim to idealna przekąska na domówkę, czy każdą inną imprezę, na której chcemy zaserwować coś prostego, a jednocześnie wyjątkowego, smacznego i wygodnego. Są świetne w każdym calu - od przygotowania, aż po zjedzenie :) U mnie te parówki sprawdzają się niekiedy na kolacji i zawsze słyszę to samo - że są obłędne,a wydawałoby się, że to tylko parówki ;).

Składniki na parówki:

  • ulubione parówki
  • gotowe ciasto francuskie
  • ser żółty
  • ketchup, lub koncentrat pomidorowy
  • mleko do posmarowania

Przygotowanie parówek:

  1. Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek.
  2. Każdy prostokąt smarujemy ketchupem, układamy plasterek sera, parówkę i zawijamy. Jeżeli na brzegach zostanie za dużo ciasta - ucinamy je, lub podwijamy pod spód.
  3. Gotowe, zawinięte parówki w cieście, nacinamy lekko z wierzchu, smarujemy mlekiem i wkładamy do nagrzanego do 200st. piekarnika, na 10-15 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru ciasta.
Podobne przepisy

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:

Autor:
dziękujemy