Parówki w cieście francuskim

parówki-w-cieście-francuskim-przepis Parówki w cieście francuskim
Czas przygotowania: 30 minut

Dzisiejsze parówki w cieście francuskim to idealna przekąska na domówkę, czy każdą inną imprezę, na której chcemy zaserwować coś prostego, a jednocześnie wyjątkowego, smacznego i wygodnego. Są świetne w każdym calu - od przygotowania, aż po zjedzenie :) U mnie te parówki sprawdzają się niekiedy na kolacji i zawsze słyszę to samo - że są obłędne,a wydawałoby się, że to tylko parówki ;).

Składniki na parówki:

  • ulubione parówki
  • gotowe ciasto francuskie
  • ser żółty
  • ketchup, lub koncentrat pomidorowy
  • mleko do posmarowania

Przygotowanie parówek:

  1. Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek.
  2. Każdy prostokąt smarujemy ketchupem, układamy plasterek sera, parówkę i zawijamy. Jeżeli na brzegach zostanie za dużo ciasta - ucinamy je, lub podwijamy pod spód.
  3. Gotowe, zawinięte parówki w cieście, nacinamy lekko z wierzchu, smarujemy mlekiem i wkładamy do nagrzanego do 200st. piekarnika, na 10-15 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru ciasta.
Chipsy ziemniaczane to ulubiona przekąska moich chłopaków. Mąż uwielbia solone, za to Syn szczególnie przepada
Makaron z tuńczykiem - uznać go możemy za szybki, lekki obiad, który śmiało zabierzemy ze
Chrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z bagietki, z salami i pieczarkami. Idealna, szybka przekąska na
Grzanki ze szpinakiem - fajna przekąska na imprezę, lub pyszna kolacja na ciepło :) Dla
Różowe jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Autor: