Parówki w cieście francuskim

BRAK
Ocena
30 minut
Czas przygotowania
Justyna

Dzisiejsze parówki w cieście francuskim to idealna przekąska na domówkę, czy każdą inną imprezę, na której chcemy zaserwować coś prostego, a jednocześnie wyjątkowego, smacznego i wygodnego.
Są świetne w każdym calu – od przygotowania, aż po zjedzenie
U mnie te parówki sprawdzają się niekiedy na kolacji i zawsze słyszę to samo – że są obłędne,a wydawałoby się, że to tylko parówki ;).

– Justyna

Składniki:

  • ulubione parówki

  • gotowe ciasto francuskie

  • ser żółty

  • ketchup, lub koncentrat pomidorowy

  • mleko do posmarowania

Przygotowanie:

  • Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek.

  • Każdy prostokąt smarujemy ketchupem, układamy plasterek sera, parówkę i zawijamy.

  • Jeżeli na brzegach zostanie za dużo ciasta – ucinamy je, lub podwijamy pod spód.

  • Gotowe, zawinięte parówki w cieście, nacinamy lekko z wierzchu, smarujemy mlekiem i wkładamy do nagrzanego do 200st. piekarnika, na 10-15 minut.

  • Pieczemy do uzyskania złotego koloru ciasta.

Brak komentarzy, bądź pierwszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.