Pałki kurczaka w panierce

BRAK
Ocena
Czas przygotowania
Justyna

Soczyste i chrupiące pałki z kurczaka w panierce. Pomysł na niedzielny obiad, na imprezę, na przekąskę dla dzieci..
Całkiem inna, ulepszona panierka. Zapraszam do wypróbowania, bo uważam że warto:)

– Justyna

Składniki:

  • Mięso:

  • pałki, skrzydełka z kurczaka

  • łyżeczka papryki czerwonej ostrej

  • łyżeczka pieprzu i soli

  • szczypta ziół prowansalskich

  • Ciasto naleśnikowe:

  • 250 gram mąki

  • 200 gram mleka

  • trochę wody

  • łyżka soli

  • jajko

  • papryka czerwona ( pół łyżeczki )

  • Dodatkowo:

  • olej do smażenia

  • mąka do obtoczenia

Przygotowanie:

  • Części kurczaka myjemy, osuszamy i przyprawiamy dokładnie. Odstawiamy do lodówki na godzinę.

  • Przygotowujemy w misce ciasto naleśnikowe, powinno być troszkę gęstsze niż na naleśniki. Do drugiej miski wsypujemy mąkę.

  • Kurczaka obtaczamy w cieście, następnie w mące, otrzepujemy z jej nadmiaru i wrzucamy na głęboki olej.

  • Smażymy 10-15 minut na małym ogniu, do uzyskania złotego koloru. Kładziemy kurczaka na ręczniku papierowym, by wchłonął tłuszcz ze smażenia.

1 komentarz
  1. Długo szukałam takiego przepisu, w niedzielę zrobię takie pałeczki dla moich dzieci. Mam nadzieje że mi wyjdą tak jak Tobie

    0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.