Pałki kurczaka w panierce

Czas przygotowania:

Soczyste i chrupiące pałki z kurczaka w panierce. Pomysł na niedzielny obiad, na imprezę, na przekąskę dla dzieci.. Całkiem inna, ulepszona panierka. Zapraszam do wypróbowania, bo uważam że warto:)

Składniki:

    Mięso:
  • pałki, skrzydełka z kurczaka
  • łyżeczka papryki czerwonej ostrej
  • łyżeczka pieprzu i soli
  • szczypta ziół prowansalskich
  • Ciasto naleśnikowe:
  • 250 gram mąki
  • 200 gram mleka
  • trochę wody
  • łyżka soli
  • jajko
  • papryka czerwona ( pół łyżeczki )
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • mąka do obtoczenia

Przygotowanie:

  1. Części kurczaka myjemy, osuszamy i przyprawiamy dokładnie. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
  2. Przygotowujemy w misce ciasto naleśnikowe, powinno być troszkę gęstsze niż na naleśniki. Do drugiej miski wsypujemy mąkę.
  3. Kurczaka obtaczamy w cieście, następnie w mące, otrzepujemy z jej nadmiaru i wrzucamy na głęboki olej.
  4. Smażymy 10-15 minut na małym ogniu, do uzyskania złotego koloru. Kładziemy kurczaka na ręczniku papierowym, by wchłonął tłuszcz ze smażenia.
Podobne przepisy

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:

Kamila

Długo szukałam takiego przepisu, w niedzielę zrobię takie pałeczki dla moich dzieci. Mam nadzieje że mi wyjdą tak jak Tobie

0
Autor:
dziękujemy
Advertisment ad adsense adlogger