Owsianka przepis
Oceń ten przepis

Owsianka przepis

Owsianka na ciepło to dla mnie śniadanie idealne. Wspaniała i pożywna, z ulubionymi dodatkami. Do owsianki z poniższego przepisu, możecie dodać co tylko chcecie. Świeże, lub suszone owoce, orzechy, czy ulubioną konfiturę :) Nic nie jest w stanie nas tutaj ograniczyć :) To co najbardziej zaskoczyło mnie kiedyś w tej owsiance, to fakt że mój 6 letni Syn, który z reguły woli bardziej " męskie " potrawy, po spróbowaniu ode mnie owsianki, wciągnął całą miskę! Aż mnie wmurowało :) Mój mięsożerca jadł płatki owsiane, szok :)

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 szklanki mleka
  • łyżeczka cukru/miodu

Przygotowanie:

  1. Mleko z cukrem doprowadzamy do zagotowania, wsypujemy płatki owsiane i gotujemy na malutkim ogniu przez 2-3 minutki. Zestawiamy garnek z ognia i zostawiamy ugotowaną owsiankę na 3 minuty.
  2. Po tym czasie przekładamy gotową owsiankę do miseczek i zajadamy z ulubionymi dodatkami. U mnie były to maliny i odrobina tartej czekolady.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Moja strona używa ciasteczek.