Mielone na patykach

5
Ocena
30 minut
Czas przygotowania
Justyna

Mielone na patykach. Wyjątkowy pomysł na obiad. Zwykłe mielone, a jakby inne.
Już samo ich podanie, na patykach sprawia, że znikają szybciej ( szczególnie wśród dzieci ), a i smak jakby bardziej wyszukany.

U mnie podane na obiad, z pieczonymi ziemniaczkami, ale i jako przekąska z sosem, byłyby świetne

– Justyna

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego

  • 3 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego

  • 1 pokrojona w kostkę cebula

  • 1 jajko

  • 2 łyżki bułki tartej

  • 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku

  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

  • łyżka ziół prowansalskich

  • łyżeczka papryki słodkiej czerwonej

  • sól,pieprz

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce, przyprawiamy i mieszamy dokładnie by połączyły się ze sobą.

  • Bierzemy w dłoń małe porcje mięsa, formujemy podłużne, niezbyt duże kotleciki i smażymy ( u mnie na patelni grillowej ).

  • Po usmażeniu nabijamy na patyczki i podajemy.

2 komentarze
  1. Mielone są naprawdę wspaniałe w smaku, ja wybrałam mięso z indyka. Polecam wszystkim, i na pewno tu wrócę po kolejne pyszne przepisy!

    5
  2. WSPANIAŁY BLOG! Szukałam sobie w google przepisu na łososia wg grafiki, weszłam na Twój i… już się nie mogę doczekać następnych dni żeby wykorzystać Twoje przepisy Moje smaki! Przeglądam i myślę: ale fajny przepis, o i ten… Choć nie jestem początkującą kuchareczką to jednak czasem wpada nuda i szukam pomysłów na obiad… coś innego, mała odmiana a rodzina zadowolona. Dzięki śliczne!

    0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *