kotlety-mielone-na-patykach-przepis Mielone na patykach
Czas przygotowania: 30 minut

5
Mielone na patykach. Wyjątkowy pomysł na obiad. Zwykłe mielone, a jakby inne. Już samo ich podanie, na patykach sprawia, że znikają szybciej ( szczególnie wśród dzieci ), a i smak jakby bardziej wyszukany.U mnie podane na obiad, z pieczonymi ziemniaczkami, ale i jako przekąska z sosem, byłyby świetne :)

Składniki na mielone:

  • 500g mięsa mielonego
  • 3 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka ziół prowansalskich
  • łyżeczka papryki słodkiej czerwonej
  • sól,pieprz

Przygotowanie mielonych:

  1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce, przyprawiamy i mieszamy dokładnie by połączyły się ze sobą.

  2. Bierzemy w dłoń małe porcje mięsa, formujemy podłużne, niezbyt duże kotleciki i smażymy ( u mnie na patelni grillowej ).

  3. Po usmażeniu nabijamy na patyczki i podajemy.


Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

2 komentarze
Moussaka to grecka zapiekanka składająca się głównie z bakłażanów, pomidorów i mięsa mielonego. Całość zwieńcza
Dziś mam dla Was przepis na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny, a już
[gallery columns="5" link="file" ids="3913,3910,3912,3911,3909"] Pieczona golonka z indyka Golonka z poniższego przepisu wychodzi bardzo aromatyczna,
Domowa biała kiełbasa Biała kiełbasa większości z nas kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie,
[gallery link="file" ids="3655,3649,3667,3646,3648,3647"] Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem to moja dzisiejsza propozycja na smaczny
[gallery link="file" ids="3601,3600,3602"] Przepis na tradycyjne gołąbki, znane i lubiane w każdym polskim domu. Choć
Autor:
dziękujemy