Makaron z tuńczykiem

BRAK
Ocena
30 minut
Czas przygotowania
Justyna

Makaron z tuńczykiem – uznać go możemy za szybki, lekki obiad, który śmiało zabierzemy ze sobą również do pracy, bądź po prostu za sałatkę, którą ja osobiście bardzo lubię jadać na kolację.
Dodatki do makaronu, jak i same składniki, możemy modyfikować według własnych smaków i upodobań.

Przepis jest na na 3 spore porcje

– Justyna

Składniki:

  • 250g ulubionego makaronu

  • 130g tuńczyka w oleju

  • 3 jajka

  • 6 pomidorków koktajlowych

  • 6 czarnych oliwek

  • garść świeżej posiekanej bazylii, lub szczypiorku

  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu, a w tym czasie zajmujemy się przygotowaniem reszty składników.

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki.

  • Tuńczyka razem z zalewą przekładamy do miski. Odstawiamy na bok.

  • Pomidorki przekrawamy na połówki, oliwki kroimy w plasterki.

  • Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą i przekładamy do miski z tuńczykiem, mieszamy do połączenia się.

  • Na talerze wykładamy makaron z tuńczykiem, na nim układamy pomidorki, jajka i oliwki. Wierzch posypujemy świeżą bazylią, bądź posiekanym szczypiorkiem.

  • Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *