Lody kajmakowe ( krówkowe )
Lody kajmakowe ( krówkowe )
5 (100%) 4 ocen

Lody kajmakowe ( krówkowe )

Lody kajmakowe, krówkowe to propozycja szybkich, łatwych lodów o idealnej konsystencji, jak z najlepszej lodziarni. Lody kajmakowe nie wymagają użycia maszyny do lodów.

Składniki:

  • 400ml śmietanki 30%
  • 400ml masy kajmakowej

Przygotowanie:

  1. Schłodzoną śmietankę zaczynamy ubijać, a kiedy zacznie już powoli sztywnieć, ciągle ubijając dodajemy po 1 łyżce masy kajmakowej. Przekładamy masę do zamykanego pojemnika, wkładamy do zamrażalnika, najlepiej na całą noc.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 komentarze

  1. Karola

    7 maja 2019 at 10:20

    Świetny przepis! Prosty i bardzo pyszny – na pewno chętnie wykorzystam 🙂

    Odpowiedz
  2. ola

    6 maja 2019 at 15:57

    słodkie i kremowe. pyszne

    Odpowiedz
  3. Blazej

    28 kwietnia 2019 at 14:26

    super słodkie i pysNe

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.