Lody brzoskwiniowe

BRAK
Ocena
15 minut
Czas przygotowania
Justyna

Lody brzoskwiniowe z dwóch składników ? Wydawałoby się niemożliwe, a jednak
Kremowe i mocno brzoskwiniowe, choć wyraźnie czuć, że są to lody z brzoskwiń w syropie, także jeśli lubicie takowe, to te lody będą spełnieniem Waszych marzeń i przepysznym deserem nie tylko w upalne dni

Patent na dwuskładnikowe lody znalazłam u Doroty z mojewypieki.com, szukając inspiracji na wykorzystanie swojej puszki brzoskwiń, a że w moim domu miłośników słodkości nie brakuje, wiedziałam że lody będą strzałem w dziesiątkę

– Justyna

Składniki:

  • 1 puszka brzoskwiń w syropie ( 450g )

  • 200ml śmietanki 30%

Przygotowanie:

  • Brzoskwinie razem z syropem rozdrabniamy za pomocą blendera na gładki mus.

  • Śmietankę ubijamy na sztywno i ciągle miksując na małych obrotach, wlewamy brzoskwiniowy mus.

  • Mieszamy do połączenia się całości.

  • Gotową masę przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.

  • Po godzinie możemy lody wyciągnąć i zmiksować, lub przemieszać, by były bardziej puszyste.

  • By łatwiej nakładało się lody, przed podaniem warto wcześniej wyciągnąć je z zamrażalnika.

Brak komentarzy, bądź pierwszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.