Koktajl szpinak-jabłko

5
Ocena
5 minut
Czas przygotowania
Justyna

Koktajl ze szpinaku i jabłka nie tylko pięknie się prezentuje, ale wyśmienicie smakuje, jest lekki i mało kaloryczny.

– Justyna

Składniki:

  • 2 duże garście liści szpinaku

  • 2 jabłka

  • 1,5 szklanki wody

Przygotowanie:

  • Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze części. Rozdrabniamy za pomocą blendera, ze szpinakiem i wodą.

  • Powstały, gotowy koktajl, przelewamy do szklanek. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Koktajl możemy osłodzić według uznania, np. miodem.
2 komentarze
  1. Mniam coś pysznego. Mam anemię, więc powinnam jeść więcej szpinaku, ale na surowo jakoś mi nie wchodzi, za to w formie takiego smoothie to co innego Rozcieńczę go sobie cisowianką, żeby móc przelać do butelki i sobie do pracy na lunch zabrać

    5
  2. Musi być pyszny i ma taki piękny kolorek, że od razu bym go całego z chęcią wypiła

    5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *