Kakaowe babeczki z truskawkami

5
Ocena
40 minut
Czas przygotowania
Justyna

Mocno kakaowe babeczki z truskawkami i kawałkami mlecznej czekolady.
Babeczki wbrew pozorom nie są słodkie. Wilgotny, wspaniały deser na każdą porę roku.
Truskawki śmiało zastąpić możecie innymi, ulubionymi owocami, a będą równie pyszne

– Justyna

Składniki:

  • 2 jajka

  • 80ml jogurtu naturalnego

  • 120ml oleju

  • 120ml mleka

  • 200g mąki pszennej

  • 200g cukru

  • 60g kakao

  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • 300g truskawek, pokrojonych w sporą kostkę

  • 100g posiekanej mlecznej czekolady

Przygotowanie:

  • Piekarnik rozgrzewamy do 180st.

  • Mokre składniki miksujemy ze sobą, dosypujemy wszystkie suche składniki, mieszamy do połączenia całości.

  • Przelewamy ciasto do foremek na babeczki, do 3/4 ich wysokości.

  • W każdą napełnioną foremkę wkładamy po kilka truskawek.

  • Posypujemy odrobiną posiekanej czekolady.

  • Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 30 minut, w 180st.

  • Babeczki podajemy po przestygnięciu, opcjonalnie oprószone cukrem pudrem.

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *