Kakaowe babeczki z truskawkami
Oceń ten przepis

Kakaowe babeczki z truskawkami

Mocno kakaowe babeczki z truskawkami i kawałkami mlecznej czekolady. Babeczki wbrew pozorom nie są słodkie. Wilgotny, wspaniały deser na każdą porę roku. Truskawki śmiało zastąpić możecie innymi, ulubionymi owocami, a będą równie pyszne :)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 80ml jogurtu naturalnego
  • 120ml oleju
  • 120ml mleka
  • 200g mąki pszennej
  • 200g cukru
  • 60g kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300g truskawek, pokrojonych w sporą kostkę
  • 100g posiekanej mlecznej czekolady

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180st.
  2. Mokre składniki miksujemy ze sobą, dosypujemy wszystkie suche składniki, mieszamy do połączenia całości.
  3. Przelewamy ciasto do foremek na babeczki, do 3/4 ich wysokości.
  4. W każdą napełnioną foremkę wkładamy po kilka truskawek.
  5. Posypujemy odrobiną posiekanej czekolady.
  6. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 30 minut, w 180st.
  7. Babeczki podajemy po przestygnięciu, opcjonalnie oprószone cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 Comment

  1. Angelika

    17 kwietnia 2017 at 19:25

    Wyglądają tak obłędnie, że ledwie powstrzymuję się od gryzienia monitora 🙂 Niebawem je upiekę 😀

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.