Jajko w parówce
Oceń ten przepis

Jajko w parówce

Serce z parówki i jajka, czyli śniadanko dla Mojego małego 4-latka :) Propozycja śniadaniowa w moim przypadku dla Synka, ale oczywiście, również świetnie sprawdzi się jako śniadanie dla naszej drugiej połówki. Mało, że wygląda pięknie, to i smakuje świetnie.

Składniki:

  • 1 parówka
  • 1 jajko
  • vegeta

Przygotowanie:

  1. Parówkę nacinamy wzdłuż, zostawiając z jednej strony około 1 cm.
  2. Wywijamy na zewnątrz parówkę, tworząc serce, a na dole spinamy wykałaczką.
  3. Nasze serca kładziemy na patelnię, podsmażamy chwilę ( można zrobić to pod przykryciem, jednak mojej nie przykrywałam ), a gdy się zarumieni, odwracamy na drugą stronę i wtedy wbijamy do środka serca jajko. Posypujemy vegetą i smażymy do momentu aż białko i żółtko się zetnie.
  4. Delikatnie przekładamy na talerz i wyciągamy wykałaczkę.
Tagi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 komentarze

  1. Michał

    20 sierpnia 2014 at 12:27

    Dzisiaj przygotuję serducha moim dzieciakom 🙂 Fajny pomysł!

    Odpowiedz
  2. MaciejkowaMama

    5 stycznia 2014 at 21:23

    Wspaniały pomysł!!! Jutro zrobię takie na śniadanie dla moich chłopaków 🙂

    Odpowiedz
  3. Marta

    5 stycznia 2014 at 20:48

    wyszło Ci idealnie 🙂 nie to co moje ! 🙂 ale będę poprawiała zdjęcia to się postaram bardziej 🙂 synuś pewnie zadowolony 🙂

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.