Jajka z chrzanowym farszem

5
Ocena
30 minut
Czas przygotowania
Justyna

Jajka z chrzanowym farszem to obowiązkowa pozycja na Wielkanocnym stole!
Kremowe, delikatnie chrzanowe nadzienie, idealnie współgra tutaj z jajkami.

– Justyna

Składniki:

  • 3 jajka

  • 2 łyżeczki chrzanu

  • 3 łyżki serka ” Mój Ulubiony ”

  • 1 łyżeczka jogurtu

  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą, na tyle, by zakryła jajka w całości.

  • Gotujemy jajka, a od momentu, kiedy woda zacznie się gotować, gotujemy jeszcze przez 7 minut.

  • Przelewamy jajka zimną wodą, obieramy, przekrawamy na połówki, wydrążamy żółtka.

  • Ja żółtek nie używałam, ale można je również rozdrobnić widelcem i dodać do nadzienia.

  • Serek, chrzan i jogurt, mieszamy razem łyżeczką, do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu. Doprawiamy solą, pieprzem.

  • Masę przekładamy do worka cukierniczego z końcówką w kształcie ” gwiazdki ” i napełniamy połówki jajek.

Jajka z taką ilością chrzanu są delikatnie chrzanowe. Jeśli wolisz ostrzejsze, bardziej wyraziste nadzienie, dodaj więcej chrzanu.
1 komentarz
  1. Że też nie wpadłam na ten przepis wcześniej Co prawda teraz po Świętach zostało mi kilka ugotowanych na twardo jajek, więc może spróbuję U mnie w tym roku było raczej na słodko Pierwsze skrzypce grał sernik – inny, niż do tej pory, w wersji fit: link został usunięty Mniam!

    5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *