Jajecznica z szynką
Oceń ten przepis

Jajecznica z szynką

Jajecznica - banał :) Przeważnie jadana na śniadanie... Jest prosta, szybka, dość kaloryczna, ale i posiada swoje walory odżywcze :) Nie robię jajecznicy zbyt często, ale jeśli już się za nią zabieram, to jest pełna dodatków.

Składniki:

  • 7 jaj
  • 1 cebula
  • około 6 plasterków szynki
  • pół czerwonej papryki ( opcjonalnie )
  • 2 łyżki masła
  • szczypior
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Cebulę, szynkę i paprykę kroimy w kostkę. Podsmażamy kilka minut na 2 łyżkach masła.
  2. W miseczce roztrzepujemy jaja, wlewamy do podsmażonej zawartości patelni.
  3. Całość smażymy na wolnym ogniu często mieszając, do uzyskania pożądanej konsystencji. Przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy szczypiorem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 komentarze

  1. ArcyAdam

    23 grudnia 2014 at 22:52

    1 cebula, pol papryki, sorry, w szoku bylem, stad moj blad. Nadal jestem w szoku.

    Odpowiedz
  2. ArcyAdam

    23 grudnia 2014 at 22:50

    O jeju jeju, 7 jaj, 6 plastrowy szyny, 2 cebule, itp, itd., ale Ty masz apetyt. Chyba ze to dla calej rodziny. Jezeli tylko dla Ciebie, to przyhamuj może, troche, co?

    Odpowiedz
  3. naleśniki

    7 grudnia 2014 at 23:12

    Jest po prostu idealna! 😉

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.