Jaja w majonezie – wersja fit

BRAK
Ocena
30 minut
Czas przygotowania
Justyna

A Ty, ile razy odmówiłeś/-aś sobie sobie jajek w majonezie, przy Wielkanocnym stole, lub rodzinnej imprezie 🤐 ?
Z tym przepisem nie tylko nie będziesz sobie odmawiać, ale wręcz przeciwnie, możesz robić je, kiedy tylko najdzie Cię ochota 😉.

– Justyna

Składniki:

  • 4 jaja

  • 8-10 łyżek fit majonezu

  • świeżo zmielony pieprz i sól

  • opcjonalnie coś zielonego do ozdoby ( szczypior, pietruszka, rukiew )

Przygotowanie:

  • Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą, na tyle by zakryła jajka w całości. Gotujemy jajka, a od momentu, kiedy woda zacznie się gotować, gotujemy jeszcze przez 7 minut.

  • Przelewamy jajka zimną wodą, obieramy i przekrawamy na połówki.

  • Każdą połówkę jajka układamy na talerzu, polewamy łyżką majonezu, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i solą, dekorujemy czymś zielonym.

Fit majonez sam w sobie smakuje na tyle dobrze, że nie ma potrzeby rozrabiania go i mieszania z czymkolwiek.
1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *