Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie )

✅ Meega czekoladowe - choć bez grama czekolady, ✅ Banalnie proste - wszystko do miski i traktujesz blenderem, ✅ Nieprzyzwoicie wilgotne i pyszne, ✅ Wersja FIT - możesz zajadać się do woli... - Jeżeli obawiacie się fasoli, to wierzcie mi, niepotrzebnie, nie wyczujecie jej w cieście ? Przepis wprost od Marty, z bloga zdrowejestczadowe.pl ?

Składniki:

    Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 banany
  • 4 jajka
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Polewa:

  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki wody

Przygotowanie:

  1. Fasolę dokładnie płuczemy na sitku, by pozbyć się lepkiej zalewy z każdego ziarenka.
    Opłukaną fasolę, przesypujemy do miski, dodajemy pozostałe składniki i rozdrabniamy całość blenderem, na gładką, jednolitą masę.
    Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy 50 minut, w 180st.
  2. W międzyczasie kiedy ciasto się piecze, szykujemy polewę, podgrzewając w garnuszku olej kokosowy z wodą, kakao i miodem.
  3. Upieczone ciasto studzimy i dekorujemy polewą.
Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie )

Dodaj komentarz

3 komentarze

  1. Aga

    1 sierpnia 2018 at 16:42

    Czy zamiast oleju kokosowego można użyć masła klarowanego?

    Odpowiedz
    • Niepieprz

      1 sierpnia 2018 at 16:44

      Aga, jasne. Jak najbardziej można użyć masła klarowanego, lub prawdziwego 🙂

      Odpowiedz
  2. Tolek

    18 czerwca 2018 at 08:58

    Jestem pod mega wrażeniem, bo na prawdę nie czuć tutaj fasoli !
    Ciasto przepyszne, choć miałem obawy przy pierwszym kęsie haha.
    Pozdrawiam

    Odpowiedz

Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie )

Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie ) to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie ) zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.