Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie )

5
Ocena
1 godzina
Czas przygotowania
Justyna

✅ Meega czekoladowe – choć bez grama czekolady,
✅ Banalnie proste – wszystko do miski i traktujesz blenderem,
✅ Nieprzyzwoicie wilgotne i pyszne,
✅ Wersja FIT – możesz zajadać się do woli…

Jeżeli obawiacie się fasoli, to wierzcie mi, niepotrzebnie, nie wyczujecie jej w cieście 😍
Przepis wprost od Marty, z bloga zdrowejestczadowe.pl 😘

– Justyna

Składniki:

  • Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli

  • 2 banany

  • 4 jajka

  • 3 łyżki oleju kokosowego

  • 3 łyżki kakao

  • 3 łyżki ksylitolu

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • Polewa:

  • 3 łyżki oleju kokosowego

  • 2 łyżki kakao

  • 2 łyżki miodu

  • 3 łyżki wody

Przygotowanie:

  • Fasolę dokładnie płuczemy na sitku, by pozbyć się lepkiej zalewy z każdego ziarenka.

  • Opłukaną fasolę, przesypujemy do miski, dodajemy pozostałe składniki i rozdrabniamy całość blenderem, na gładką, jednolitą masę.

  • Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy 50 minut, w 180st.

  • W międzyczasie kiedy ciasto się piecze, szykujemy polewę, podgrzewając w garnuszku olej kokosowy z wodą, kakao i miodem.

  • Upieczone ciasto studzimy i dekorujemy polewą.

Wymiary foremki: keksówka 25x12,5x7
1 komentarz
  1. Jestem pod mega wrażeniem, bo na prawdę nie czuć tutaj fasoli !
    Ciasto przepyszne, choć miałem obawy przy pierwszym kęsie haha.
    Pozdrawiam

    5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *