Chrupiące, domowe grzanki do zup i sałatek
Oceń ten przepis

Chrupiące, domowe grzanki do zup i sałatek

Było wykorzystanie suchej bułki na bułkę tartą, zwykłą i smakową, więc pora na chleb... Czerstwy i już nie pierwszej świeżości. Ja taki wykorzystuję właśnie na grzanki, które również można zrobić z nutą czosnku, czy ulubionych ziół. Dzisiaj zwykłe, tradycyjne i klasyczne grzanki, które będą świetnym uzupełnieniem/dodatkiem sałatek, zup i kremów, ale nawet i samodzielną przekąską/przegryzką.. U mnie zaraz po zrobieniu, połowa zniknęła od razu :) Polecam, bo nie warto przepłacać i w ogóle płacić w sklepach za coś, co możemy zrobić sami w domu. I kolejny raz mamy okazję połączyć przyjemne z pożytecznym :)

Składniki:

  • czerstwy chleb
  • Przygotowanie:

    1. Kromki chleba kroimy w kostkę ( ja robiłam to bez skórek ), wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i suszymy kilkanaście minut w temperaturze 150 st. do momentu aż zrobią się chrupiące i ładnie zarumienione grzanki.
    2. Studzimy i przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku, w suchym i ciemnym miejscu.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    1 Comment

    1. tu-tusia

      28 listopada 2013 at 12:15

      Zawsze mam takie w domu – najczęściej czosnkowe. Idealny szybki dodatek do zup i sałatek 🙂

      Odpowiedz

    Moja strona używa ciasteczek.