Buraczki do obiadu

Oceń ten przepis!

Składniki:

  • 4 średnie buraki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
  2. Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
  4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Buraczki do obiadu zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



2 komentarze

  1. Justyna

    10 lat temu

    U mnie zawsze z octem 🙂 Uwielbiam takie !

  2. Marta

    10 lat temu

    ja zamiast octu daję łyżkę oleju 🙂 już dawno buraczków do obiadu nie robiłam 🙂