Buraczki do obiadu

Tarte buraczki z cebulką. Surówka do obiadu

Justyna
Autor:
Ocena: brak
(0 oceny)
1 godzina 10 minut     |     3     |    
Buraczki do obiadu

Składniki na buraczki:

  • 4 średnie buraki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
  • sól, pieprz

Przygotowanie buraczków:

  1. Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
  2. Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
  4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.
Polecam również buraczki zasmażane, na ciepło.

1+
2 Komentarze
Marta
0

ja zamiast octu daję łyżkę oleju już dawno buraczków do obiadu nie robiłam

0
0

U mnie zawsze z octem Uwielbiam takie !

0

Dodaj komentarz

Oceń przepis, dziękuje.

Oceń przepis:

DODAJ

dziękujemy

NARZĘDZIA DO WTRYSKIWACZY I ŚWIEC ŻAROWYCH