Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu
Czas przygotowania: 1 godzina 10 minut

Składniki na buraczki:

  • 4 średnie buraki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
  • sól, pieprz

Przygotowanie buraczków:

  1. Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
  2. Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
  4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.
Polecam również buraczki zasmażane, na ciepło.
[gallery link="file" ids="4380,4381,4382"] Surówka z młodej kapusty. Chrupiąca, lekka i wiosenna. Składniki na surówkę: pół
[gallery link="file" ids="3829,3830,3831"] Sałatka do grilla Lekka sałatka, ze świeżych warzyw idealnie sprawdza się na
[gallery columns="2" link="file" ids="3556,3557"] Buraczki zasmażane do obiadu, w wersji na ciepło. Moja rodzina uwielbia
[gallery columns="4" link="file" ids="2989,2990,2991,2997"] Sałata do obiadu, ze słodko-kwaśną śmietaną. Idealne połączenie i rewelacyjny smak.
[gallery columns="2" link="file" ids="2529,2528"] Szybka surówka do obiadu z ogórków małosolnych, którą możemy również wykorzystać

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

U mnie zawsze z octem Uwielbiam takie !

0
Marta

ja zamiast octu daję łyżkę oleju już dawno buraczków do obiadu nie robiłam

0
Autor: