Buraczki do obiadu

Czas przygotowania: 1 godzina 10 minut

Składniki na buraczki:

  • 4 średnie buraki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
  • sól, pieprz

Przygotowanie buraczków:

  1. Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
  2. Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
  4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.
Polecam również buraczki zasmażane, na ciepło.
Podobne przepisy

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:

U mnie zawsze z octem Uwielbiam takie !

0
Marta

ja zamiast octu daję łyżkę oleju już dawno buraczków do obiadu nie robiłam

0
Autor:
dziękujemy
Advertisment ad adsense adlogger